Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مديرعامل بورس کالا اعلام کرد: راه‌اندازي بازارهاي کالايي به صورت گواهي سپرده بر روي طلاي آب شده و شمش سبب هدايت بازار به سمت استانداردسازي و کاهش ريسک خريداران مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا، حامد سلطاني نژاد اظهار داشت: راه‌اندازي بازارهاي کالايي مي‌تواند نقدينگي را به سمت بازارهاي مالي هدايت کند و فعالان صنعت طلا هم مي‌توانند با حضور در اين بازار برآوردي از قيمت‌هاي آينده طلا داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: با راه اندازي اين بازار استاندارد سازي طلاي آب شده و شمش هم انجام مي‌شود و با عيارسنجي درست ريسک خريداران هم کاهش پيدا مي‌کند. مديرعامل بورس کالا افزود: نهاد سياستگذار هم مي‌تواند به اين بازار وارد شود و با اهرم‌هاي عرضه و تقاضا قيمت گذاري را انجام دهد.
سلطاني نژاد درباره بازار آزاد آتي سکه گفت: عده‌اي بر اين عقيده بودند که اين بازار سبب افزايش قيمت‌ها در بازار واقعي مي‌شود و به همين دليل فعاليت اين بازار متوقف شد و ما قصد داريم اين بازار را با شکل ديگري راه اندازي کنيم.
وي افزود: قصد داريم اين بازار را بر روي صندوق‌هاي سرمايه گذاري راه‌اندازي کنيم تا بتوانيم جذب نقدينگي داشته باشيم، زيرا علت بسياري از مشکلات در حال حاضر رشد نقدينگي است که رقم آن بعضاً به دو هزار هزار ميليارد تومان هم رسيده و اين عدد بزرگي است که به هر جايي برود آنجا را ويران مي‌کند و ما در بورس کالا رسالت داريم که اين نقدينگي را به سمت بازارهاي مالي جذب کنيم تا به سمت بازارهاي مالي نرود، زيرا در بازارهاي مالي مانند سيل رواني است که همه چيز را در مسير خودش نابود مي‌کند و ما با فعال کردن بازارهاي مالي جلوي هجوم نقدينگي را به بازارهاي واقعي مي‌گيريم.
بازار مالي مبتني بر يک کالا
مديرعامل بورس کالا گفت: هضم بازارهاي مالي براي مردم آسان نيست و به همين دليل اگر بازار مالي مبتني بر يک کالا تعريف شود مانند بازارهاي مبتني بر طلا هضم آن براي مردم راحت‌تر شده و جذب نقدينگي به سمت آن بيشتر خواهد بود.
سلطاني نژاد درباره صندوق‌هاي سرمايه گذاري کالايي افزود: اين صندوق‌ها صندوق‌هايي هستند که اوراق بهادار مبتني بر کالا مي‌خرند و مديريتي حرفه‌اي دارد و نيازي نيست که مردم به طور مستقيم وارد شوند و به همين دليل هيجانات مردم هم در اين صندوق‌ها کمتر دخيل خواهد بود.
راه اندازي گواهي هاي سپرده جديد
وي گفت: امسال بر روي يکسري از محصولات مانند زيره، کشمش، شمش طلا و طلاي آب شده گواهي سپرده را راه اندازي خواهيم کرد. مدير عامل بورس کالا در خصوص ورود خودرو به بورس کالا گفت: تلاطمات اين بازار باعث شده نتوانيم به سمت بازار خودرو برويم.
سلطاني نژاد ادامه داد: بازار خودرو در حال حاضر کميابي عرضه دارد، زيرا منابع مالي به سمت اين بازار رفته است و در صورتي مي‌تواند دوباره در بورس کالا عرضه شود که خودرو در يک نظام رقابتي در بازار عرضه شود. وي گفت: در اوايل سال تعداد کمي خودرو در بورس کالا عرضه شد که به دليل تلاطمات ادامه روند آن امکان پذير نيست.
ورود مسکن به بورس کالا
مدير عامل بورس کالا در خصوص ورود مسکن به بورس کالا نيز افزود: فروش متري مسکن در بورس کالا را به فعالان بازار عرضه کرديم، اما باز هم تلاطمات اين بازار نگذاشت که ورود بيشتري به اين بازار داشته باشيم.
مدير عامل بورس کالا درباره تهيه ورق فولاد ازجانب خودرو سازان گفت: خودرو سازان مدتي است که نياز خود را خارج از بورس تهيه مي‌کنند و ما هم اطلاعي از تهيه اين ورق و قيمت آن نداريم.
سلطاني نژاد ادامه داد: سياستگذاري در باره اينکه خودرو سازان ورق‌هاي فولاد خود را در داخل يا خارج بورس تهيه کنند بر عهده ما نيست، اما من پيشنهادم اين است که آن‌ها هم به جرگه خريداران بورس بپيوندند.
وي گفت: به طور سنتي شرکت‌هاي خودرو سازي ورق فولاد مورد نياز خود را در سيستم بورس در قالب قراردادهاي بلندمدت دريافت مي‌کردند، اما الان مدتي است که اين اتفاق نمي‌افتد. مدير عامل بورس کالا ادامه داد: از يک تاريخي به بعد بنا به دليلي آن‌ها به خارج بورس رفتند و تهيه محصولات آن‌ها به خارج بورس منتقل شد، زيرا وقتي کل عرضه در مقابل کل تقاضا قرار بگيرد قيمت‌ها بهتر و منطقي‌تر خواهد شد و اين امکان فقط در بورس کالا اتفاق مي‌افتد.
تثبيت قيمت ها
سلطاني نژاد افزود: اگر بخواهيم قيمت‌ها را کنترل و تثبيت کنيم، اين کار را نمي‌توانيم در بورس کالا انجام بدهيم، اما در صورت تثبيت قيمت ها، توليد کننده‌هاي صنايع پايين دستي ممکن است به جاي اين که مواد اوليه را صرف توليد کنند در قالب رسمي و غير رسمي صادر کنند و اين اتفاق خوبي براي توليد نيست.
وي ادامه داد: وقتي روي کالايي سوبسيد داده مي‌شود نفعش به جامعه نمي‌رسد و ممکن است بيشترين نفع آن به دلايلي به بازار برسد در مورد خودرو هم به همين شکل است. مدير عامل بورس کالا افزود:‌ وقتي در مورد قيمت فولاد سوبسيد به خودرو سازها داده مي‌شود ممکن است خودرويي که با قيمت پايين‌تر تهيه مي‌شود به دست مصرف کننده اصلي نرسد.
شکر در حوزه کشاورزي قيمت گذاري مي‌شود
مدير عامل بورس کالا گفت: شکر و محصولات کشاورزي از جانب سياستگذاران اين حوزه قيمت گذاري و عرضه مي‌شود و بورس کالا در اين خصوص دخالتي نداشته است و در صورتي که اين محصول در بورس کالا عرضه شود ممکن است خود توليد کننده اصلي يا وارد کننده محصول با قيمت بالاتري محصول خود را بفروشد و سود آن به جيب خود توليد کننده مي‌رود نه اين که سود آن به دست عده‌اي دلال برسد.
سلطاني نژاد افزود: در صورت تثبيت قيمت‌ها ممکن است بخشي از محصول به دست مردم هم برسد، اما بخش عمده آن به دست مردم نمي‌رسد و بهتر است سوبسيد در سيستم توزيع مثلاً به صورت کوپن به مردم داده شود تا سود مستقيماً به دست مردم برسد.
معامله هزار و 300 تن زعفران در بازار آتي
مديرعامل بورس کالا گفت: بازار زعفران بازار پررونقي با حضور همه فعالان اين بازار اعم از صادر کننده، توليد کننده و افرادي است که انبارداري مي‌کنند و ارزش اين بازار به رقم‌هاي قابل توجهي رسيده است.
سلطاني نژاد ادامه داد: در بازار آتي زعفران هزار و 300 تن زعفران معامله شده و همچنين در بازار فيزيکي هم بالغ بر صد تن محصول مورد معامله قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين که بازار زعفران حدود يک سال و دو ماه است که راه اندازي شده، گفت: اين بازار نشان مي‌دهد که ظرفيت خيلي خوبي وجود دارد و قيمت‌ها نيز به سمت منطقي شدن پيش مي‌رود، زيرا زعفران يک محصول صادراتي است.
مديرعامل بورس کالا افزود: زعفران يک محصول صادراتي و تحت تأثير قيمت دلار است، زيرا در بورس کالا عرضه مي‌شود و در گذشته به اين صورت نبود و کشاورز از افزايش نرخ دلار منتفع نمي‌شد.
به گزارش واحد مرکزي خبر، سلطاني نژاد خاطر نشان کرد: بخش قابل توجهي از کشاورزان و فروشندگان زعفران در بازار بورس حضور دارند، اما همه کشاورزان هم حضور ندارند، ولي شرايط براي حضور همه آن‌ها مهياست.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۶۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد

به گزارش صدای ایران از تجارت نیوز، قیمت طلا و سکه در هفته دوم اردیبهشت با بازدهی منفی بسته شد. این در حالی بود که هفته گذشته با وجود کاهش قیمت دلار و اونس جهانی طلا، بازار فلز زرد تحت تاثیر ایجاد تنش در خصوص اجرای سامانه جامع تجارت و اعتراض طلافروشان قرار گرفته و برخلاف روند فاکتور‌های اساسی در برخی روز‌ها افزایشی بود.


بازار طلا به اخبار سیاسی گره خورد!

اخبار مساعدی که طی هفته گذشته در پی سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان روانه بازار‌های مالی شد، جو مثبتی در میان معامله‌گران به وجود آورد. در همین راستا برخی از فعالان اقتصادی این سفر را زمینه‌ساز کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

علاوه بر آن، به نظر می‌رسد موضوع سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در تاریخ ۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت، معامله‌گران را در لاک احتیاطی خواهد برد تا برآیند نتیجه این مذاکرات را در بازار‌های مالی بسنجند؛ بنابراین ریزش یا افزایش قیمت در بازار‌های مالی در روز‌های آینده به اخبار سیاسی بستگی دارد. باید توجه کرد عرصه سیاسی در ایران عرصه غافلگیری در دقیقه ۹۰ است و برای همین نمی‌توان قدم سیاسی و اقتصادی بعدی را پیش‌بینی کرد.

گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی با رقم ۲۳۰۱ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۶ دلار و ۵۵ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ نیز روی رقم ۵۲ هزار و ۶۳۰ تومانی ایستاده است.

مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد

قیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت روی رقم ۴۱ میلیون و ۸۰۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه بهار روی قیمت ۳۸ میلیون و ۲۳۰ هزار تومانی ایستاد. گفتنی است قیمت نیم سکه و ربع‌سکه به ترتیب با قیمت ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی روز پنجشنبه روی رقم ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی ایستاد.

قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته افزایش محدودی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی در کانال ۱۴ میلیون تومانی بسته شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۸ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۴۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۰۲ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز پنجشنبه بیشتر از رشد قیمت افزایش یافت. حباب سکه امامی ۳۰۰ هزار تومان، سکه بهار ۲۷۸ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۵۴ هزار تومان، ربع‌سکه ۲۲۷ هزار تومان و سکه گرمی ۲۱۴ هزار تومان افزایش دارد.

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • جدیدترین قیمت طلای ۱۸ عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه یک گرمی چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟